Smoothie recept

Smoothie recept az alakformálás érdekében

Habár még messze van a nyár, azonban gondolnunk kell már most a nyári alakra ugyanis az utolsó egy-két hónapban már hiába próbálunk drasztikus diéták által formában lendülni. Az életmódváltást érdemes kis lépésekkel kezdeni tartani a fokozatosság elvét. Szerencsére az egészséges táplálkozás nemcsak salátákból áll.

Smoothie recept jól jön, ha egy vitamin dús ugyanakkor édes finomságra vágyunk. Ahelyett, hogy befalnánk egy komplett tábla csokit, inkább válasszunk egy gyümölcsökben és zöldségekben gazdag édes ízű smoothiet. Az interneten rengeteg recept fent, de akármi magunk is ki találhatunk saját alternatívákat. Nagy előny, hogy akár egy komplett étkezést is kiválthatunk vele, például a tízórait vagy az uzsonnát. Az elkészítés rendkívül rövid idő alatt megvalósulhat, hiszen csak be kell dobálnod mindent a turmixgépbe és az összetevőket homogén állapotúra turmixolni. Édesítőszer hozzáadására nincs szükség, mivel a gyümölcsök és a bennük lévő gyümölcscukor eleve édes ízt ad az italnak.

A smoothie további nagy előnye, hogy mivel tele van vitaminokkal ezért az immunrendszer erősítésére is tökéletesen alkalmas. Ha épp fogyókúrázol éjszaka kalória bevitelre, akkor inkább zöldség legyen nagyobb szám van a smoothie-ban mint gyümölcs. Emelett fogyasztását időzítsd a délelőtti órákra. Céljaidat kiválóan támogathatja egy répás verzió, melyhez szükséged lesz fél teáskanál kurkuma, hat mandarinra, nyolc répára és fél marék reszelt gyömbérre.  Miután előkészítetted az összetevőket, helyezd be őket a turmixgépbe és turmixold az egészet egyneművé. Az elkészült finomság nem csak ízletes, hanem egészséges is. Ilyen módon nem szükséges lemondanod az édes ízekről a diétában sem. Természetesen az nagyon fontos, hogy tudj mértéket tartani és egy-egy bűnös falattól nagy ritkán ne érezd magad rosszul.