Ipari sátor

Az ipari sátor akár állattartásra is használható

Sokan talán nem is gondolnák, ám egy gazdaság sikeres üzemeltetésében kulcsfontosságú szerepe van annak, milyen körülmények közt történik a betakarított termények raktározása, vagy épp a jószágok elhelyezése. A tárolás kérdése tehát központi szerepet tölt be és akár az egész vállalkozás sikeressége is múlhat döntéseinken.

Napjainkban az egyik legoptimálisabb megoldást az ipari sátor jelenti. A mezőgazdaság egyébként is tipikusan egy olyan ágazat, ahol az időtényező kiemelt jelentőséggel bír, hiszen nem ritka, hogy egy-egy időjárási körülmény miatt például előbbre kell hozni a betakarítást. Ugyanígy bármikor felléphet hirtelen igény a raktározási kapacitás megnövelésére, ám ez hagyományos téglaépületek segítségével nem igazán elégíthető ki. Ezeknél ugyanis a tervezéstől az engedélyeztetésen át egészen a kivitelezésig hosszú hónapok, nem ritkán évek telhetnek el. Ezzel szemben egy ipari sátor vonatkozásában a megrendeléstől a telepítésig ideális esetben ez a folyamat maximum 1-2 hetet igényel.

Ez legfőképp a jól átgondolt struktúrának köszönhető, illetve az sem mellékes, miszerint az ipari sátor esetében általában nincs szükség a talaj előkészítésére. Legyen szó aszfaltról, betonblokkról, vagy sima földről, a kellőképp vízszintes felület alkalmas a tároló fogadására. Ennek ellenőrzését természetesen nem nekünk kell elvégezni, hiszen a kivitelezési folyamat minden esetben egy bejárással veszi kezdetét, amelynek során a szakemberek minden szempontot alaposan megvizsgálnak. Az ipari sátor típusának megválasztásánál legyünk nagyon körültekintők és tartsuk szem előtt, hogy a felépítmény minimális átalakítással rengeteg célra alkalmazható. Legyen szó ugyanis állattartásról, gépkocsibeállóról, vagy épp téli szállásról a jószágok számára, az ipari sátor minden esetben optimális döntést jelent.