Madárriasztó

Milyen madárriasztót érdemes vásárolni?

Ha heti szinten kénytelen a madártollakat és a bélsarat takarítani a teraszról, erkélyről vagy a céged telephelyéről, akkor itt az ideje megoldást találni a problémára. Szerencsére ma már számos hasznos termék közül van lehetőség választani.

Madárriasztó nagyon hasznos szerkezet, ha a madarak tolla és a bélsár állandó problémát jelent. Lakossági és ipari területen is sokan küzdenek a madarak okozta gondokkal. Gyakran nem csak a bélsár és a tollak jelentenek problémát, hanem a döglött madarak is. Ezek ellen többféleképp lehet védekezni. Ilyenek például az élethű mű ragadozó madarak, bagoly vagy más ragadozó madár formájában. A műmadarakat fel lehet lógatni vagy pálcán le lehet szúrni. Arra viszont célszerű ügyelni, hogy ne legyen egy helyen hosszú időn keresztül a műmadár. A helyváltoztatásnak köszönhetően a madarak nem szokták meg és továbbra is tartani fognak tőle. A fizikai madárriasztók csoportjába tartozik még a madárriasztó tüske, melyet műanyag vagy acél formában is be tud szerezni. Ezáltal meg tudja akadályozni, hogy az adott területen leszálljanak a madarak és az alattuk lévő részt összepiszkítsák.

Ha nem fizikai védelemre vágysz vagy szeretnél gondoskodni a komplex védelemről, akkor azt javasoljuk, hogy szerezz be egy elektromos madárriasztót. Ezek a készülékek ultrahanggal, villanófénnyel vagy hanggal működnek. Azok a típusok, melyek hanggal riasztanak, azok működése az emberi fül számára is jól hallható. Az elektromos madárriasztók lakossági és ipari használatra is elérhetők. Utóbbiak sokkal nagyobb hatótávval rendelkeznek. De, akár több madárriasztót is el lehet helyezni, ha több hektáros területtől kell távol tartani a madarakat. A folyamatos üzemelésnek köszönhetően hatékonyan távol lehet tartani a madarakat!