Névre szóló törölköző

Mikor célszerű a névre szóló törölköző?

A legtöbb használati tárgy esetében eszünkbe se jut, hogy egyedi darabra lenne szükségünk, hiszen ezeknek a kiegészítőknek a célja nem a megkapó megjelenés, hanem a praktikusság. Bizonyos esetekben azonban roppant célszerű így eljárnunk.

Előzetesen talán nem is gondolnánk, ám így van ez a névre szóló törölköző vonatkozásában is. Amennyiben egyedül élünk, úgy persze aligha van jelentősége annak, szerepel-e bármilyen felirat a fürdőlepedőnkön, ugyanakkor egy nagyobb családnál már kifejezetten hasznos lehet, ha egyszerűen megkülönböztethetjük, melyik darab kihez is tartozik. Különösképp előnyös lehet ilyenkor a névre szóló törölköző, ha kizárólag egyszínű példányokkal rendelkezünk, lévén ekkor a kavarodás esélye is jóval magasabb. A legegyszerűbb, ha mindenkinek a neve kerül rá az anyagra, de természetesen rendeléskor kérhetjük, hogy hímezzenek bele egyéb szövegeket, ábrákat, alakzatokat is. Ügyeljünk a névre szóló törölköző feliratának méretére, tudniillik a cél az, hogy minden esetben könnyedén leolvasható legyen a tulajdonos.

Ugyancsak hatalmas segítséget jelenthet ez a megoldás, ha albérletbe megyünk, vagy épp nyaralni készülünk. Utóbbi esetben ugyanis sokszor nem számolunk azzal, miszerint egy strandon, vagy a szálloda belső medencéjénél rengetegen lesznek és bizony a névre szóló törölköző ilyenkor áldásos lehet, hiszen ember legyen a talpán, aki egy nagyobb fürdőzést követően megmondja, pontosan melyik is a saját példánya. Végül, de nem utolsó sorban pedig rendkívül jó szolgálatot tehet egy ilyen, ha épp ajándékötletet keresünk. Noha az ilyen kiegészítőkre hajlamosak vagyunk kizárólag használatai tárgyként tekinteni, egy nívósabb névre szóló törölköző bizony kitűnő szuvenír, főképp, ha valamilyen teljesen egyedi, megható szövegezést is kérünk az anyagra.