Olcsó heti menü ötletek

Inspirálódj olcsó heti menü ötletekből!

Sajnos az árak növekedésével kétszer is meg kell nézni, hogy mit teszünk a bevásárló kosárba és alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen ételeket készítünk. Több szempontból is előnyös, ha megtervezzük a heti menüt és nem drága pénzen rendelünk, jellemzően egészségtelen ételeket.

Olcsó heti menü ötletek nagy segítséget jelentenek, hogy ne csússzon ki a kezünkből az irányítás és főként a pénztárcánk. Ha nincs ötletünk mit főzzünk, akkor könnyű a telefon után nyúlni és rendelni. Ez viszont hosszútávon nem a legjobb ötlet. A következetesség és az előre tervezés nagyon sokat segít. Ráadásul, ha megtervezed a heti menüt, akkor nem fogsz amiatt szorongani, hogy mi legyen az ebéd vagy vacsora és a családot sem kell faggatni, hogy mit készíts el. Érdemes már a reggelit is megtervezni, így a rohanós reggeleken sem fenyeget az a veszély, hogy a nap egyik legfontosabb étkezése kimarad és egy drága, egészségtelen péksütivel pótlod munkába menet. A reggeli örök slágereinek számít a rántotta és a zabkása, melyeket kedvedre kombinálhatsz, de a bundás kenyér is pénztárca kímélő opció, mely ráadásul nagyon gyorsan kész van.

Az ebéd megtervezése némileg nehezebb, de nem lehetetlen. A lecsó, rántott hús, de akár a paprikáskrumpli is filléres ételeknek számítanak, melyekből akár nagyobb mennyiséget is készíthetsz, így több napra nem lesz gondod a főzésre. A vacsora lehet egy könnyed főzelék, de akár valamilyen tészta vagy melegszendvics is. A legjobb, ha több opciót is összeírsz, így mindig lesz miből válogatni. Hétvégén általában jobban ráérünk, ezért a több pepecseléssel járó ételeket érdemes ekkor elkészíteni. Ha további szuper tippeket keresel, esetleg hasznos cikkeket olvasnál, rendelni szeretnél, akkor érdemes ellátogatni a kozertplusz.hu weboldalra!