Szorongás ellen

Hatékony módszerek szorongás ellen

Rohanó mindennapjaink során nap, mint nap megtapasztaljuk a stresszt. A stresszről általában negatív kontextusban szokás beszélni, azonban vannak pozitív hatásai is. Ha viszont állandósul a stressz és szorongássá alakul át, akkor az komoly problémát jelent, ugyanis számtalan negatív hatással jár. A szorongás ellen számos opció bevethető, köztük a liposzómás vitaminok is.

Szorongás ellen mindenképp érdemes fellépni, főként, ha érzelmi és testi tüneteket is okoz. Olyan érzelmi tünetekre kell gondolni, mint például a deperszonalizáció, állandó figyelem, koncentrációs nehézségek, félelem érzése, érzelmi labilitás és folyamatos nyugtalanság. A szorongás jellemzően olyan testi tüneteket okoz, mint a szédülés, végtagok zsibbadása, légszomj, szájszárazság, hasmenés, verejtékezés, heves szívverés, hiperventilláció, izommerevség, álmatlanság és fáradtság. Emellett pánikrohamok is jelentkezhetnek. A szorongás kezeléséhez először is ki kell deríteni, hogy pontosan mi okozza ezt az állapotot. Az ok lehet pszichológiai, genetikai, biológiai, illetve akár környezeti hatások is hozzájárulhatnak a szorongás kialakulásához.

Nyugtatókhoz csak a legvégső esetben érdemes nyúlni. A szorongás ellen érdemes rendszeresen sportolni, így szerotonin szabadulhat fel. Az elegendő mennyiségű alvás is nagyon fontos, tehát legalább nyolc óra. A légzéstechnikák alkalmazása, valamint a jóga és meditáció is segíthetnek a lazításban. Az alkohol- és koffeinfogyasztást viszont célszerű mellőzni, legalábbis minimalizálni. Ezenkívül a kellő vitamin és ásványi anyag pótlásra is nagy hangsúlyt kell fektetni, ezért nagyon fontos étrendkiegészítőt használni, hiszen kizárólag étkezéssel lehetetlen bevinni a szervezetbe minden fontos ásványi anyagot. A Supreme Pharmatech GABA liposzómás vitaminja ideális választás.