Csaptelep

Hasznos információk a csaptelep kiválasztásához

A csaptelep kiválasztása nem könnyű feladat. Szem előtt kell tartani, hogy a kiválasztott darabnak meg kell felelnie a gyakorlati elvárásoknak és optimális mérettel kell rendelkeznie. Ezenkívül az esztétika sem utolsó szempont.

A csaptelep kiválasztása kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A csaptelep egyik legfőbb jellemzője a kapacitás, mely a percenként kiengedhető maximális vízmennyiséget jelöli.  Egy legénylakás esetében, ahol nagy ritkán el kell mosni egy-egy tányért vagy bögrét, kevésbé fontos, hogy a csaptelep kellőképp nagy kapacitással rendelkezzen. Viszont, ha egy öt-hat tagú családról van szó, akkor nagyon nem mindegy, hogy mekkora kapacitásról van szó. Általában kétféle típus közül lehet választani, melyek a keverőszelepes és az egykaros darabok. Jellemzően utóbbi nagyobb népszerűségnek örvend, ma már jellemzően ezeket a típusokat alkalmazzák a vizes blokkok esetében. Viszont nagy hátránya, hogy a kar a csap tetején található, ezért egy nagyobb edény csap alá való betuszkolása komoly nehézséget jelenthet.

A csaptelep kiválasztása során azt is fontos szem előtt tartani, hogy a tállal harmonizáljon. Kellemetlen utólag azzal szembesülni, hogy a mosogatótál és a csaptelep egyáltalán nem passzolnak egymáshoz. Főként a színeket tekintve célszerű odafigyelni az egyezésre, de a külalak sem utolsó szempont. A szakértők ajánlása alapján a kerek mosdótálakhoz érdemes nagyobb ívvel rendelkező csaptelepet választani, mivel a praktikum szempontjából is jobb választás ez. A kocka vagy szögletes alakú mosdótálakhoz a laposabb kivitelű csaptelepek passzolnak inkább. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!