Parker toll

Diplomaosztóra is remek meglepetés a Parker toll

Megtalálni az alkalomhoz illő ajándékot olykor komoly dilemmát jelentő feladat, főképp, amikor valamilyen hivatalos eseményről van szó. Egy születésnap, vagy épp évforduló alkalmával általában könnyebb dolgunk van, hiszen az esetek nagy részében tökéletesen tisztában vagyunk az ünnepelt kívánságával. Ám egy ballagás, illetve diplomaosztó már más kérdés. Ilyenkor ugyanis illik tartani a formális előírásokat.

Szerencsére a klasszikus szuvenírek kitűnő megoldást jelenthetnek, így egy Parker toll segítségével biztosan sikert aratunk majd. Mielőtt azonban vásárlásra adnánk a fejünket, érdemes egy kicsit körbejárnunk a témát. Így ugyanis garantáltan az alkalomhoz és a megajándékozotthoz leginkább illő modell mellett tesszük majd le a voksunkat. Első körben azt érdemes mérlegelnünk, milyen kivitel az ideális választás az adott helyzetben. A hagyományos Parker toll kétségkívül valamelyik töltőtoll a márka kínálatából, ám bármennyire is stílusos egy ilyen írószerszám, némi megkötéssel azért számolni kell a használatot illetően.

Amennyiben tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy a megajándékozott napi szinten használni fogja a pennát, akkor érdemes más típusú Parker toll mellett határoznunk. A golyóstoll ugyan jóval hétköznapibb, ám ezzel együtt nagy előnye, hogy minden esetben bátran alkalmazható. Ugyancsak mérlegelni kell, mekkora méret az, ami a kényelmes lesz. Hölgyek esetében feltétlenül egy vékony, könnyű Parker toll az optimális. Tudniillik ha csak pár dekagrammal is nehezebb modell mellett határozunk, az hosszútávon kellemetlenségekhez vezethet, ugyanis több órányi írás esetén már nagyon megterheli a csuklót. Diplomaosztóra feltétlenül díszdobozos Parker toll illik, ennek további nagy előnye, hogy akár a tokba is gravíroztathatunk. Ezt a lépést semmiképp ne hagyjuk ki, hiszen ettől lesz igazán egyedi az ajándék.