Gáz grillsütő

Faszenes vagy gázos kerti grillezőt vegyek?

A grillezés a kedvelt nyári, szabadidős tevékenységek közé tartozik. Ráadásul a kinti sütögetés kiváló alkalom arra, hogy összehívjuk a családot, barátokat. Egy jól működő, profi grillező segítségével igazán finom falatokat szolgálhatunk fel a vendégeinknek, akik biztosan szívesen jönnek hozzánk újra látogatóba.

Gáz grillsütő vagy faszenes grill? Általában ez a két típus az, ami szóba jöhet, ha egy új készülékre van szükség a sütögetéshez. A hatalmas kínálatból egyáltalán nem könnyű választani, így érdemes a döntést megelőzően alaposan tájékozódni és a két típus előnyeit és hátrányait alaposan mérlegelni. A faszenes grillezők rendkívül népszerűek, mivel egyfajta tábortűz hangulatot biztosít a sütögetésnek, ezzel különleges atmoszférát megteremtve. Ha ezzel a típussal tervezünk sütögetni, akkor rá kell szánnunk az időt a tűz begyújtására és az előmelegítésre, ugyanis ez eléggé időigényes tevékenység. Arra viszont jobb felkészülni, hogy a sütögetés során a hajunk és a ruhánk egyaránt füstszagú lesz. Ezenkívül ezek a darabok jellemzően kisebb sütőfelülettel rendelkeznek, mint például gázos társaik, így, ha nagyobb társaságot várunk, akkor nem feltétlenül bizonyulnak előnyös választásnak.

A gázos típusokkal kevésbé hangulatos a sütögetés, ugyanakkor nem kell attól tartanunk, hogy füstös lesz a ruhánk vagy a hajunk. A sütés során nem keletkezik hamu, így a tisztítás viszonylag egyszerű, kevésbé koszolódik a készülék. Ezek a modellek gyakran hőmérsékletszabályzóval is el vannak látva, így sokkal egyszerűbb a sütési folyamat. Emiatt kezdők számára is ideális. Ha nagyobb társaságot szeretnénk vendégül látni, az sem jelent problémát a nagy sütő felületnek köszönhetően. Mindössze arra kell ügyelnünk, hogy a palackban elegendő mennyiségű gáz álljon rendelkezésre.