Üzleti ajándék

Ezért fontos, hogy az üzleti ajándék egyedi legyen, amennyire csak lehetséges

Cégvezetőként marketingszempontból az egyik legfontosabb feladatunk a tökéletes szuvenírek kiválasztása. Ez ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalatok közötti kapcsolatok erősítésében és a cég imázsának építésében. Az egyediség ilyenkor nem csupán a figyelmességet jelzi, hanem egyben lehetőséget ad arra is, hogy a vállalat kiemelkedjen a versenytársai közül.

Az elsődleges ok, amiért az exkluzív üzleti ajándék fontos, az a személyre szabott élmény nyújtása. Egy jól megválasztott meglepetés tudniillik azt sugallja, hogy a cég valóban törődik az ügyfeleivel és partnereivel. Ez hosszú távon növeli a lojalitást és természetesen erősíti az üzleti kapcsolatokat. A személyre szabott megoldások emellett segítenek abban is, hogy a leendő partnerek könnyebben emlékezzenek ránk. Például egy cég logójával ellátott toll vagy egy különleges kialakítású bögre egyaránt igen gyakran használt tárgyak, amelyek minden alkalommal eszébe juttatják vállalkozásunkat az ajándék használójának. Az üzleti ajándék kiválasztásánál emellett az is fontos szempont, hogy az a lehető leginkább tükrözze a szervezet értékeit és céljait.

Egyedi üzleti ajándék segítségével egyszerűen kifejezhető, hogy mit is tartunk a legfontosabbnak, legyen az fenntarthatóság, az innováció vagy épp a minőség, esetleg ezek mindegyike egyszerre. Elég, ha csak arra gondolunk, miszerint amennyiben egy cég nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, akkor egy újrahasznosított anyagokból készült ajándékkal – netán csomagolással – erősítheti ezt az üzenetet. A kreatív és jól átgondolt üzleti ajándék nem csak a vállalat üzeneteit közvetítik hatékonyan, hanem növelik magának a meglepetésnek az értékét is, hiszen az ügyfelek értékelik a gondosságot és a figyelmet, ami az egész folyamat mögött áll. Jól látszik tehát, hogy nagy távlatokat tekintve is érdemes erre a kérdéskörre kiemelt figyelmet fordítanunk.