Bicska

Ezek a kiegészítő funkciók hasznosak egy bicska esetében

Egy minőségi késnek szinte minden nap nagy hasznát vesszük, lévén nem csupán étkezéshez, de kisebb javításokhoz, barkácsolásokhoz is elengedhetetlen kellék. Emiatt aztán egyáltalán nem mindegy, melyik modell mellett tesszük le a voksunkat.

Nincs ez másként egy bicska esetében sem, sőt, itt még nagyobb a jelentősége annak, milyen tényezők alapján választunk. Tudniillik míg egy-egy kés mindig akad a konyhában, a sufniban, esetleg a garázsban, addig ha otthonunktól távol, netán elhagyatottabb helyen tevékenykedünk, akkor gyakorta kizárólag a zsebünkben lévő bicska az, amire támaszkodhatunk. Így annak minden szempontból meg kell felelnie az elvárásainknak. Az első és legfontosabb, hogy kizárólag minőségi darabot vásároljunk, ismert gyártótól. Egy bicska esetében ugyanis évtizedekre tervezhetünk, hiszen egy masszívabb modell rendkívül strapabíró, általános használat mellett pedig aligha kell töréstől, vagy egyéb, végzetes sérüléstől tartanunk. Rendkívül körültekintő módon kell tehát döntenünk, hiszen optimális esetben sokáig használatban lesz majd a választott eszköz.

Elsőként azt gondoljuk át, mekkora méretű bicska az optimális számunkra. Ezt a kérdést elég sok minden befolyásolja, hiszen amellett, hogy komolyabb vágásokhoz nem elég egy kisebb pengével ellátott modell, azt se felejtsük el, hogy a robosztus példányok aligha férnek el majd a zsebünkben. Persze beszerezhetünk speciális, övre akasztható tartót, ám az időnként útban lehet és az is megeshet, hogy épp nem olyan ruhadarabot viselünk, amivel kompatibilis. A pengehosszra és vastagságra is fektessünk nagy hangsúlyt, lévén eltérő kialakítások más célokat szolgálnak. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nyugodtan kérdezzünk meg egy szakembert, de a boltokban is szívesen segítenek majd. A bicska kiegészítők közül a dugóhúzó, az olló és a csavarhúzó is jó szolgálatot tehet, de hogy melyikek mellett döntsünk, azt elsősorban saját igényeink határozzák meg.