Egyedi kulcstartó készítés

Gravírozással is kivitelezhető az egyedi kulcstartó készítés

Gyakorta csak akkor tudatosul bennünk, mennyire célszerű, ha fontos kiegészítőink kétséget kizáróan hozzánk köthetők, amikor már megtörténik a baj és elveszítjük valamelyiket. Ilyenkor ugyanis hatalmas szerencse kell ahhoz, hogy órák, netán napok elteltével visszaszerezzük azt.

Kifejezetten előnyös lehet például az egyedi kulcstartó készítés. Míg ugyanis például egy telefon, vagy épp egy laptop elhagyásánál elsősorban csak a megtaláló jóindulatán múlik, visszakapjuk-e tulajdonunkat, addig egy kulcscsomó vonatkozásában már egész más a helyzet. Mivel ezeken általában semmilyen elérhetőség nem szerepel, így szinte biztosan nem juttatják majd el hozzánk, hiszen lehetetlen beazonosítani a tulajdonost. Ebből a szempontból az egyedi kulcstartó készítés nagy segítséget jelent, hiszen ha a tervezéskor hagyunk némi felületet, ahol fel tudjuk tüntetni a telefonszámunkat, úgy sokszorosára emeljük az esélyeinket. További pozitívum, miszerint ezt gyártási technológiától függetlenül, szinte minden esetben könnyedén megtehetjük.

Ritkább eset, amikor az egyedi kulcstartó készítés öntőforma alapján történik, erre általában csak a teljesen különleges darabok kapcsán van szükség. Jóval gyakoribb a formára vágás, illetve a fa, netán fém alapanyag gravírozása. Ma már ez utóbbi széles körben elterjedt, hiszen az újabb generációs gépek segítségével szinte bármilyen matéria egyszerűen feliratoztatható, még a bőr is. Túl azon, hogy ez az módszer roppant praktikus, az egyedi kulcstartó készítés kiváló alternatívát jelent olyankor is, amikor valami különleges ajándékötletet keresünk. Kulcsokat ugyanis gyakorlatilag kivétel nélkül mindenki használ, így tartóra is állandóan szükség van. Ha ez egy unikális, különleges darab, valamilyen szívhez szóló motívummal, vagy felirattal, az biztosan hatalmas sikert arat az ünnepeltnél.