Nukleáris autó

A jövő innovációja, a nukleáris autó

A nukleáris autó ma már nem csupán egy ábránd vagy egy távoli jövőkép, ugyanis már ma is létezik. A gépjárművet Cadillac World Thorium Fuel névre keresztelték. Az autót tórium üzemanyag hajtja, innen az elnevezés. Nem igényel sem karbantartást, sem pedig tankolást.

A nukleáris autó kapcsán bővebb információkért klikk ide! 2009-es bemutatása során a nukleáris autó, vagyis becenevén WTC Cadillac, a világ korlátlan tervezési folyamatainak egyik jelentős jövőképe. Bizonyíték az innovációra és a mérnöki munka csodájára. Manapság még futurisztikusnak tűnhet a nukleáris autó, azonban a szakértők előrejelzései alapján a 22. században elképesztő jövő állhat előtte. A tudósok szerint háromszázezer mérföld megtételéhez mindössze nyolc gramm tórium szükséges. Emiatt kapta a nukleáris autó ezt a nevet, a Thorium elnevezésű elem után. Ez a különleges téma és autó egy új fejezetet nyithat az autógyártás területén. A tervezők kifejezetten szem előtt tartották munkájuk során, hogy egy olyan gépjármű jöjjön létre, mely nem igényel üzemanyagot.

Az elképzelések alapján háromszázezer mérföldre pusztán nyolc gramm tórium elegendő lenne, amelyből több mennyiséget lehetne a fedélzeten tárolni, így az autó akár száz éven keresztül is működőképes lehetne. Az üzemanyag mellett a tervezők másik újítása, hogy az autó nem igényel karbantartást. Ez alól kivételt képeznek a gumiabroncsok, melyek ötévente frissítésre szorulnak. A kerekek 24 aszikron motormeghajtású kerékből lettek összeépítve, melyek tökéletesen az úton tartják az autót. A motor az akkumulátorok töltéséről is gondoskodik, hogy a reaktor használatával takarékoskodni tudjon. Az elképzelések alapján működése során a Nukleáris autó egyetlen gramm káros anyagot sem fog kibocsátani és a motor teljes kapacitása 335 LE lesz.