Búvárkodás Egyiptomban

Egyiptom legjobb merülőhelyei búvárkodáshoz

Egyiptomba mindenképp érdemes egyszer az életben eljutni, ugyanis egy igazán izgalmas országról van szó, mely számos szépséget rejt, nem csupán a felszínen, hanem a víz alatt is. Az országban számos történelmi és kulturális látnivaló található, valamint ínyenc gasztronómia és csodás homokos tengerpartok.

Egyiptom búvárkodás tekintetében ideális desztináció, ugyanis rengeteg csodaszép korallzátonyos rész található a tengerben. Nem túlzás kijelenteni, hogy Egyiptom valóságos földi paradicsom, így nem csoda, hogy évről-évre rengeteg turista utazik ide. A kellemes meleg éghajlat, a homokos tengerpartok ideális desztinációvá teszik a helyet. Természetesen a búvárkodni vágyok is megtalálják itt a számításaikat. A búvárkodás egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Gyakorlatilag bárki előtt ott a lehetőség, hogy a víz alá merülve felfedezze a lenti világot. ha búvárkodásra adod a fejed, akkor mindenképp érdemes néhány alapvető ismeretet elsajátítanod, hogy biztonságosan tudd végezni új hobbidat. Ha a szabadtüdős merülés mellett döntesz, akkor nincs szükséged semmiféle tanfolyamra, anélkül is búvárkodhatsz. Viszont, ha légzőkészülékkel merülnél, akkor érdemes igénybe venned egy oktató segítségét.

Egyiptomban elsősorban március és november között érdemes búvárkodnod, mert az időjárási körülmények ekkor a legkedvezőbbek e tekintetben. Nagy népszerűségnek örvend a Satayah-lagúna, mely több száz palackorrú delfin otthona. A színes korallok között itt akár teknősökkel, tonhalakkal és makrélákkal is találkozhatsz. A Tirán-szigetek szintén elképesztő korallzátony erdőt rejtenek a tengerben. Ezt a részt elsősorban a haladó búvároknak ajánlott felfedezni. Az utasbiztosítás kapcsán az axa-assistance.hu weboldalon tudhatsz meg bővebb információkat!