Vízteres kandalló

Vízteres kandalló tűzterének kiválasztása

A vízteres kandalló abban az esetben is jó választásnak bizonyul, ha a kandallótól távolabb lévő szobák felfűtése a cél. A szakemberek azt javasolják, hogy egy puffertartály is legyen beszerezve, hiszen így akkor is megvalósulhat a fűtés, ha már kialudt a tűz a kandallóban.

Vízteres kandalló tökéletesen együtt használható a házban lévő egyéb fűtőalternatívákkal. Alkalmazható kiegészítő vagy elsődleges fűtési opcióként. A vízteres kandalló kiépítését megelőzően alaposan át kell gondolni néhány szempontot. Ha csak nagyon ritkán szeretné használni a vízteres kandallót, akkor nem feltétlenül jelent jó választást, hiszen kihasználatlan marad. A többség, aki a kandalló építés mellett dönt, általában az esztétikum miatt hozza meg a döntését. A vízteres kandalló is szép látványt nyújt, ugyanakkor ez esetben a láng nem úgy ég, mint a légfűtéses típusoké. Amikor a vízteres kandalló eléri az üzemi hőmérsékletet, akkor már nem szükséges nagy lángon égnie, így el kell zárni a levegő bevezetést és nagyon alacsony lángon kell égnie. Gyakorlatilag pislákolnia kell, mint egy lámpának.

A kandalló helyes megépítése rendkívül fontos. Egy olcsó tűztér esetében nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem lehet megfelelően szabályozni a tűztérbe jutó levegő mennyiségét, vagyis az égést nem lehet lassítani. Elsősorban a tűztér kialakítását kell alaposan átgondolni. A rendszer fontos eleme a biztonsági fűtőrendszer, mely a túlfűtést megelőző pillanatban a rendszerre engedi a hideg vizet, így megakadályozható, hogy a rendszer károsodjon. A legjobb, ha megbízható szakember segítségét kéri a vízteres kandalló kialakításához. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a kandallo-deltako.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!