Patron rendelés

Patron rendelés során legyünk körültekintők

Míg az ezredfordulót megelőző időszakban az otthoni színes nyomtatás a legtöbbünk számára csupán álom volt, addig ma már széles körben elterjedt ez a lehetőség. A tintasugaras gépek egyre olcsóbbá váltak, miközben a minőség folyamatosan fejlődött. Ennek eredményeképp napjainkban óriási kínálat áll a rendelkezésünkre és a készülékek beszerzése a pénztárcánkat sem terheli meg túlságosan. Ezzel együtt sokakat érhet kellemetlen meglepetésként, amikor először fogy ki a tinta és szeretnék azt gyári megoldással pótolni.

A patron rendelés során ugyanis azzal szembesülhetünk, hogy a négy alapszín beszerzése akár olyan mértékű kiadást is jelenthet, mintha újból megvennénk magát a nyomtatót. Ez persze típusonként eltérő és nagyban függ az alkalmazott technológiától. Sajnos amellett a tény mellett sem szabad elmennünk, hogy a gyártók ezzel a módszerrel próbálják magukhoz láncolni a vásárlókat. Tudniillik a legtöbb esetben külön felhívják a figyelmünket arra, hogy patron rendelés során kizárólag az eredeti az elfogadható és az utángyártott darabokkal veszélyeztetjük a gép működését. Ez valahol persze érthető, lévén óriási a haszonkulcs ezeken a kiegészítőkön.

Ugyanakkor a patron rendelés jellemzően nem rejt magában ilyen mértékű kockázatokat. Ipari, illetve üzleti célú felhasználásra általában érdemes a gyártói darabok mellett maradnunk, ám otthoni környezetben az utángyártott megoldások jellemzően kiváló eredménnyel kecsegtetnek. Ezzel együtt a patron rendelés során legyünk nagyon körültekintők. Minden esetben nézzünk utána nagyon alaposan a felhasználói véleményeknek. Az utángyártott termékek közt ugyanis óriási különbségek lehetnek. Egy megbízható cég termékei azonban olyan minőségű nyomtatást tesznek lehetővé, mintha a gyári alkatrész mellett tettük volna le voksunkat.