Munkaerő kölcsönző

Minősített munkaerő kölcsönző, vagyis a Jobtain Kft

A munkaerőhiány mondhatni általános bizonyos szektorokban, így a munkaerő pótlása állandó feladat. Viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján a toborzó cégeknek egyre messzibbre kell tekinteni, ha a potenciális munkavállalókra rá akarnak találni. Ez a tendencia 2022-ben folyamatosan növekszik. Méghozzá olyannyira, hogy a magyar munkaerő-kölcsönzők már a Fülöp-szigeteken keresgélnek.

Minősített munkaerő kölcsönző – Nem számít újdonságnak, hogy Ázsiából érkezik hazánkba munkaerő, hiszen ez korábban is jellemző volt, azonban nem szervezetten, hanem önállóan. Sajnos azonban az egyedüli beutazó munkavállaló rengeteg potenciális visszaélésnek van kitéve, melyek a munkaerő-kölcsönzés szigorú, jogi keretek közt létre jövő világában szinte kizárt volna. A magyar gazdaság számára az egyre nagyobb mértékben jelentkező munkaerőhiány egyre nagyobb nehézséget jelent. Ma már nem csupán a feldolgozóipar küzd munkaerőhiánnyal, hanem az építőipar, a mezőgazdaság és az elektronikai ipar is. Ezek az iparágak ma már elképzelhetetlenek volnának a külföldi munkaerő tömeges bevonása nélkül.

Korábban a munkaerőhiányt a hazánkban működő vállalatok a szomszédos országokból behozott munkaerővel igyekeztek orvosolni, viszont az ukrán-orosz konfliktus ennek gátat szabott. Így mindenképp újra kell gondolni a toborzás folyamatát. A fülöp-szigeteki családok esetében nem számít kirívónak, ha az egyik vagy mindkét szülő külföldön dolgozik. Ilyenkor a gyerekekre az unokatestvérek és a nagyszülők vigyáznak. A filippin emberek precízek, alázatosak és rendkívül tisztelettudók, így tökéletesen beintegrálhatók a multinacionális és gyári környezetbe. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a partner.jobtain.hu webáruházba!