Időskori látásromlás

Mit lehet tenni az időskori látásromlás ellen?

A szemünk amellett, hogy az egyik legfontosabb, egyben az egyik legérzékenyebb és legösszetettebb érzékszervünk. A látás gyakorlatilag az élet minden területén elengedhetetlen. Elég csak az autóvezetésre, a munkavégzésre vagy a tanulásra gondolni. Azonban sajnos egyre gyakoribbak manapság a szembetegségek, illetve a látászavarok.

Időskori látásromlás esetében jellemzően csak az utólagos kezelésekről esik szó, mint például a látásjavító műtét, a szemmasszázs vagy a szemüveg, azonban a megelőzésekről nagyon keveset hallani. Holott a megelőzés és a szem tápanyagokkal való támogatása is sokat segíthet, hogy időskorunkban is megőrizzük szemünk egészségét. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a képernyő hosszú időn át tartó nézése, valamint rossz látási viszonyok közt történő munkavégzés egyaránt káros hatással vannak a szem egészségére. Sajnos a monitor használati idejének redukálása a többség számára nem kivitelezhető, azonban a kékfény szűrő alkalmazása sokat segíthet a problémán. Ezenkívül a szemtornáztatása, a hosszú időn való közeli fókusz után a távolba nézés is segíthet, hogy ne csak közelre nézzünk folyamatosan.

A szem kímélése mellett a tápanyagok pótlása is rendkívül hasznos. Azonban nem mindegy, hogy milyen vitaminokat visz be a szervezetébe. A legjobb opció a Supreme Pharmatech által kifejlesztett Liposzómás Oftalmin, mely a piacon egyedülálló készítmény. A liposzómás technológia legnagyobb előnye, hogy százszázalékos biohasznosulás jellemzi. A kisebb kapszula méretek és a csökkenthető dózis által sokkal egyszerűbb a bevétel. Ráadásul csökkenthetők a nem várt mellékhatások és a szervek terhelése. A liposzómás vitaminkészítmények és az időskori látásromlás kapcsán a supremepharmatech.hu weboldalon tudhat meg bővebb információkat.