Mire ügyeljünk a bababody kiválasztásánál?

Újdonsült szülőként számtalan olyan tennivaló vár ránk, amiről előzetesen nem is gondoltuk volna, hogy komoly kihívásokat jelenthet majd. A nyugodt légkör megteremtése és a kicsi különféle igényeinek kielégítése rengeteg energiát felemészt, ezért aztán nagyon fontos, hogy amennyire lehet, megkönnyítsük a saját dolgunkat.

Talán meglepő, de az optimális bababody kiválasztásával sok időt és tengernyi bosszúságot megspórolhatunk. Az első hetekben, hónapokban a csecsemő idejének nagy részét ezekben a ruhadarabokban tölti majd, így kardinális kérdést jelent a kényelem. Ennek megfelelően a bababody anyaga mindig bőrbarát kell, hogy legyen. A legoptimálisabb alternatívát a pamut jelenti, lehetőleg kerüljük a műszálat is tartalmazó modelleket, mert irritációt okozhat. Szintén nem ajánlott kétes forrásból, túl olcsó darabokat beszerezni és ekkor még lehetőség szerint tartózkodjunk a használt ruhaneműtől is. Bár az első három-hat hónapban kecsegtető ötletnek tűnhet a különböző prémium termékek használata, ennek ekkor még nincs túl sok értelme.

Tudniillik a picik ilyenkor még állandóan összekenik a ruhájukat, elég egy pici bukás és máris cserélni kell. Ennek megfelelően több tucat bababody is elfogyhat egy hét alatt, arról nem is szólva, miszerint ezeket folyamatosan mosni kell. Így aztán villámgyorsan elhasználódnak, ami egy drágább darab esetében meglehetősen bosszantó tud lenni. A legszerencsésebb taktika az, ha tartunk 3-4 kimenős példányt, amiket kifejezetten olyan alkalmakra tartogatunk, amikor vendégek jönnek, vagy épp mi megyünk valahová. Otthoni használatra pedig a puha, pamut, sima fehér bababody a legcélszerűbb. Ezeket nyugodtan moshatjuk magasabb hőmérsékleten, méghozzá akár együtt is, így ennél kényelmesebb alternatíva nemigen létezik.