Műköröm

A legjobb eszközök a műkörömépítés gyakorlásához

Vannak olyan szakemberek, akik a műköröm építést egészen művészi szintre emelik. Sokan úgy vélik, hogy Isten adta tehetségről van szó, holott ez nem feltétlenül van így. Lehet, hogy tehetség is van a dologban, de mindez mit sem ér elegendő gyakorlás nélkül.

Műköröm terén nagyon magas szintre lehet eljutni a szakmában, ehhez viszont rengeteget kell gyakorolni. Téves elképzelés, hogy erre csak a kezdőknek van szüksége. Egy jó szakember több év tapasztalatot követően sem rest elővenni a gyakorlóujjat, hogy egy-egy technikát tökéletesítsen. Ha már a gyakorlóujjat említjük, ez egy rendkívül hasznos eszköz, mely kezdők és haladók számára egyaránt hasznos. A gyakorlóujjat nem csupán festésre, hanem a helyes reszelés, a C-ív kialakítására, de akár extravagáns mintázatok gyakorlására is használhatjuk. A kész alkotást akár a közösségi médiában is megoszthatod vagy kiállíthatod a szalonodban. Ha nem csak egyetlen ujjon szeretnél próbálkozni, akkor vásárolj gyakorlókezet. Ezt jellemzően az asztalhoz tudod rögzíteni, így stabilon áll, amíg alkotsz.

A jobb minőségű gyakorlókezeket úgy tudod hajlítani, mint a valódi emberi kezet, így olyan érzésed lehet, mintha egy vendég kezén gyakorolnál. Ahhoz, hogy elkezdhess a szakmában tevékenykedni fontos, hogy legyen tapasztalatod. Bele gondolni is rossz az elképzelésbe, hogy a vendégeken kezdj el gyakorolni, hiszen a vendégek profi munkát várnak, nem pedig tesztalanyok akarnak lenni. Ne feledd, a pénzüket a minőségért adják. A gyakorlókéz előnye, hogy megtanulod, hogy az egyes ujjakhoz eltérő módon kell nyúlnod. Ha elkészültél, akkor nagyon jó érzés lesz látni a művedet és büszke lehetsz arra, hogy tettél azért, hogy jobb legyél a szakmádban. Ahogy fejlődsz, a vendégeknek már profi műkörmöt fogsz tudni építeni.