Ázsia

Melyek Ázsia legkülönlegesebb országai?

Ázsiában gyakorlatilag bármely országba utazik, biztos lehet benne, hogy rengeteg élménnyel lesz gazdagabb. A miénktől nagy mértékben eltérő országokról van szó kulturális és más egyéb szempontból is. Egy biztos, érdemes összecsomagolni a bőröndbe és útnak indulni a nagy utazásra.

Ázsia országai mind megérnek egy utazást. Kína, a Föld legnépesebb országa rengeteg természeti és ember által készített látnivalóval rendelkezik. Az ország kettős arculatát a természeti tájak és a több száz, de akár ezeréves látnivalók, valamint a modern nagyvárosok pezsgése adja. A legnépszerűbb látnivalók közt említhetjük az Agyaghadsereget és a Kínai Nagy Falat. Ezekről a látványosságokról elsősorban a történelemkönyvek hasábjain olvashattunk, ugyanakkor megéri élőben is megtekinteni őket. Az ország nem csak ennyit tartogat, ezeken kívül rengeteg egyéb látnivalót is érdemes megtekinteni. Továbbá a Kínai gasztronómia csodáival is célszerű megismerkedni. Japán több szempontból hasonlít Kínára, ugyanakkor mégiscsak egy teljesen más ország. Nagyon sok természeti kincset rejt Japán, de a modern, pezsgő és nem utolsó sorban rendkívül tiszta nagyvárosokba is érdemes ellátogatni. Ahogy Kínában, úgy Japánban is érdemes megkóstolni a helyi, ízletes ételeket.

Thaiföld paradicsomi szépségű ország, így nem csoda, hogy rengeteg pár utazik ide nászútra. A puha honokos tengerpartok mellett a végeláthatatlan rizsföldekre is érdemes ellátogatni, valamint Bangkok pezsgő városába. A helyi kultúrát bemutató királyi palotákból és templomokból sincs hiány az országban. Bármely ország mellett dönt, biztosak vagyunk benne, hogy életre szóló élményekkel lesz gazdagabb, melyeket örömmel mesél majd ismerőseinek. Az utasbiztosítás kapcsán az axa-assistance.hu weboldalon tudhat meg bővebb információkat!