Esküvői ajándék

Legyünk alaposak az esküvői ajándék kiválasztásánál

Kevés szebb pillanat létezik annál, mint amikor két ember örökre összeköti az életét. Hatalmas megtiszteltetés, ha jelen lehetünk ezeken a sorsdöntő pillanatokon, ám épp emiatt nagyon át kell gondolnunk, milyen meglepetéssel készülünk a jeles alkalomra.

Tudniillik nagyon sok mindenen múlik, mekkora sikert arat egy esküvői ajándék. Ennek megfelelően időnként komoly fejtörést okozhat, mi mellett is tegyük le végül a voksunkat. Kétségtelen, hogy a borítékban átadott készpénz még ma is messze a legnépszerűbb esküvői ajándék és minden bizonnyal ez így is fog maradni. Ezzel együtt fontos szem előtt tartanunk, hogy ez nem minden esetben bölcs választás. Mielőtt bármit is tennénk, feltétlenül várjuk meg azt a pillanatot, amikor kézhez kapjuk a meghívót. Gyakorta ugyanis azon szerepel kitételként, az ifjú pár szeretne-e valamilyen konkrét meglepetést, vagy épp pont, hogy kizárólag készpénzt kérnek nászajándékba. Ne felejtsük el, az esküvői ajándék egyetlen célja, hogy örömet okozzunk vele, tartsuk tehát mindig tiszteletben a jegyesek kérését.

Ez már csak azért is célszerű, mert így lekerül a vállunkról a keresgélés és a tervezés terhe. Egy igazán szívhez szóló, emlékezetes esküvői ajándék felkutatása ugyanis meglehetősen összetett és időigényes feladat. A szokványos szuvenírek – mint amilyenek például a konyhai gépek is – aligha aratnak fényes sikert, hiszen ezekből mindenki szereti azt a típust megvenni, ami számára a legkedvesebb. Hatalmas divatja van manapság a sorsjegyeknek is, ám ezekre inkább kiegészítőként érdemes tekinteni, önmagában nem feltétlenül állják meg a helyüket, mint esküvői ajándék. Egy utazás, vagy színházbérlet már sokkal ötletesebb, ugyanakkor a különféle élmények esetében teljesen biztosra kell mennünk. Némi kutatómunkával persze hamar kideríthető, az ifjú házasok miért is rajonganak.