Elektromos borotva

Hogyan válassz elektromos borotvát?

Egyre többen döntenek az elektromos borotva mellett, mivel hagyományos társaikhoz képest ezek a darabok nagyon sok előnnyel rendelkeznek. Viszont a széleskörű kínálatból egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelő darabot, mely számodra a legjobb lesz.

Elektromos borotva tökéletes opció mindazok számára, akik nem szeretnek hosszan nyűglődni a borotválkozással. Az elektromos borotva használatával egyszerűen formázható az arcszőrzet. Viszont a megfelelő típus kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Már csak azért sem, mert nagyon sokféle típus közül lehet választani. Az egyik szempont, melyet figyelembe kell venni, az az energiaellátás. A hálózatról működtethető darabok nagy előnye, hogy nem kell attól félni, hogy a lehető legrosszabbkor merülnek le. Viszont hátrányuk, hogy borotválkozáskor akadályoz a kábel, amely sokakat, így akár téged is zavarhat. Ez esetben az elemes vagy akkumulátoros darabok lehetnek számodra ideálisak. Az elemes esetében viszont számolni kell azzal, hogy nem sokat bír, ezért viszonylag gyakran ki kell cserélni az elemeket. Az akkumulátoros elektromos borotvákat könnyedén fel tudod tölteni, így a kábelt nem kell magaddal vinned, ha elutazol vagy nyaralni mész. Ha lemerülne, akkor nem kell várni, míg feltölt, a konnektorba dugva azonnal lehet használni.

Sokan azért is szeretik az elektromos borotvákat, mert különféle funkciókkal vannak ellátva. Némely típusok kijelzővel is rendelkeznek, amelyen nyomon követhető az akkumulátor töltöttségi szintje. Az olcsóbb darabok LCD, míg a drágábbak LED kijelzővel vannak ellátva. A gyorstöltés funkció különösen előnyös, mivel akár öt perc alatt úgy fel lehet tölteni a készüléket, hogy egy borotválkozást el lehessen végezni vele. A tisztítóállvány szintén egy olyan extra, mely nagyon hasznos, hiszen megkönnyíti a készülék tisztán tartását.