Egérírtás

Hasznos tippek az egérírtás kapcsán

Az egérirtás közel sem olyan egyszerű műfaj, mint azt sokan gondolják. Nem elég kihelyezni néhány csapdát és mérget, mert ez nem feltétlenül hozza meg a várt eredményt. Az egérirtást jobb szakemberre bízni, azonban mi is tehetünk azért, hogy minél sikeresebb legyen a rágcsálók elleni harc.

Egérírtás esetén nagy mértékben növelheti a siker esélyét, ha megtesz néhány dolgot. Ilyen például a járatok betömése. Az egerek valahol bejutnak a házba, habár akár a nyitva felejtett ajtón is besurranhatnak, azonban nagyon gyakran járatokat vájnak a falba vagy egyéb módon jutnak be otthonába. Emiatt érdemes körbejárni a házat és nyomokat keresni a falon. Ha nagyobb repedéseket, járatokat talál, akkor azokat érdemes betömni, hogy az egerek ne tudjanak szabadon járni-kelni a járatokban. Ezenkívül meg kell akadályozni, hogy élelemhez jussanak. Sajnos szinte bármit megesznek és főként megrágnak, így nagyon alaposnak kell lenni. A padlóról és egyéb felületekről el kell távolítani az ételmaradékokat. A gyümölcsfákról leeső rohadt gyümölcsöket is javasolt összeszedni, mivel az egerek ezeket is előszeretettel dézsmálják meg.

Az egerek ellen többek közt az erős illatú növények és palánták is hatásosak, mivel távol tartják őket. Ilyen például a menta és a fokhagyma. Az egerek számára a hulladék valóságos aranybánya, ezért érdemes tisztán tartani a kertet és a házat egyaránt. A tisztaság és a rendezettség az egerek ellensége. Habár ma már a leghigiénikusabb otthonban is megjelenhetnek az egerek, azonban erre jóval kisebb az esély, mint a rendezetlen portákon. Mindezek nagy mértékben növelik az esélyét, hogy sikerül az egereket teljesen kiirtani, illetve, hogy nem jelennek meg újra. A szakember nagyon sokat segíthet abban, hogy otthona újra egérmentes övezet legyen.