Autóápolás

Hasznos tanácsok autóápoláshoz

Szereted az autód? Előszeretettel szépítgeted, ápolgatod? Ez esetben mindenképp azt tanácsoljuk, hogy ne az autómosó gondjaira bízd az autót, hanem saját kezűleg tisztítsd meg. A másik lehetőség, hogy szakemberrel végezteted el az autóápolást egy kozmetikában. Ha viszont biztosra akarsz menni, akkor saját kezűleg célszerű megtisztítani.

Autóápolás esetén akkor lehet igazán minőségi munkát végezni, ha rendelkezel a szükséges eszközökkel és vegyszerekkel. Ezeket szerencsére egyszerűen be lehet szerezni, akár online is. A szakemberek is a kézi mosást javasolják, ugyanis a gépi mosás nagyon könnyen megkarcolhatja a fényezést, ami sok bosszúságot okozhat. Ha számodra mindegy, hogy az autó agyon van-e karistolva, akkor teljesen mindegy hogyan tisztítod meg, a gépi mosó is megfelelő. Viszont, ha a maximumot szeretnéd kihozni a gépjárműből az esztétika és megjelenés terén is, akkor jobb kerüli az áthajtós autómosókat. Az autóápolás nem nehéz folyamat, ha tisztában vagy néhány fontos tudnivalóval. Ha szeretnéd megtisztítani az autót, akkor állj meg a gépjárművel egy árnyékos helyen és hagyd, hogy a felnik és motor lehűljenek.

Ez nem tűnhet fontosnak, azonban a tűző napon nagyon gyorsan párolog a víz, valamint a vegyszerek a szokásosnál is gyorsabban száradnak. A folyamatot célszerű egy előmosással kezdeni, majd egy samponos mosással folytatni. A folyamatot az öblítés és végül a szárítás zárja le. Mindezekhez szükséged lesz néhány szivacsra és törlőkendőre. utóbbiból mindenképp mikroszálas típust vásárolj. Ha szeretnél minőségi eszközöket és vegyszereket beszerezni, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a balena.hu webáruházba, ahol a széleskörű kínálatba megtalálsz minden szükséges eszközt. A webáruházban bővebb információkat is megtalálsz!