Védőprofil

Ezért lényeges a védőprofil előírás szerinti használata

Bármilyen területen is tevékenykedünk, szinte minden munkakör jár némi rizikóval. Természetesen vannak olyan ágazatok, ahol a munkahelyi balesetek kockázata jóval átlag feletti, ilyen például az építőipar is, tudniillik a statisztikák alapján itt történik a legtöbb, komoly sérüléssel járó szerencsétlenség. Ezért is fontos szem előtt tartani, miszerint a korszerű felszerelések alkalmazásával ezek nagy része elkerülhető.

Ilyen kiegészítő a védőprofil is, ami kettős szerepet lát el az építési területeken. Egyfelől fontos jelzés, hiszen a messziről is jól látható piros, illetve sárga színe felhívja a figyelmet a veszélyre, így az ott tartózkodók körültekintőbben járhatnak el. Emellett a védőprofil aktív segítséget is jelent balesetek esetén is. A kiálló betonacélok és csatlakozó vasak takarásával az egyik leghatékonyabb átszúródás elleni eszköznek tekinthető, ám ehhez elengedhetetlen a körültekintő és előírás szerinti használata. A védőprofil alkalmazása rendkívül egyszerű, hiszen egy mozdulattal felhelyezhető és szükség esetén ugyanilyen gyorsan el is távolítható.

Ráadásul a legújabb modellek már acélbetéttel rendelkeznek, aminek hála nem csak a védőprofil külső, hanem belső része is roppant ellenálló. Ennek köszönhetően ezek a munkavédelmi felszerelések több alkalommal is újra felhasználhatók, azaz kimagasló ár-érték aránnyal rendelkeznek. Emiatt is lényeges, hogy beszerzésükkor törekedjünk a minőségre. Egy megbízható gyártó által készített védőprofil minden esetben rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Ebben többek közt az is szerepel, hogy milyen magasságból történő rázuhanás esetén nyújt még kellő védelmet az adott modell. Ezt a kérdést semmiképp sem szabad félvállról venni, hiszen egy minőségi darabbal elkerülhetők a súlyos kimenetellel járó balesetek is.