Ülőmunka hátrányai

Enyhítse hatékony trükkökkel az ülőmunka hátrányait!

Azok, aki irodában dolgoznak napi nyolc vagy több órában, azok pontosan tisztában vannak azzal, hogy mennyire kellemetlen hatásai vannak a folyamatos egy helyben való ülésnek. A fizikai aktivitás hiánya idővel komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, melyek közül a derékfájdalom mindössze egyetlen panasz.

Ülőmunka hátrányai elsősorban különféle fizikai panaszokban mutatkoznak meg. Különösen a derék sínyli meg az állandó ülőhelyzetet, azonban nem csak a derékfájdalom miatt kell aggódni hosszútávon. Jellemzően a nyak- és a hátfájdalom is komoly kellemetlenséget okoz. Idővel a gerincoszlopot érő megnövekedett terhelés és a rossz testtartás hatására a csigolyák degeneratív elváltozása és gerincferdülés is bekövetkezhet. A globális tanulmányok arra a következtetésre jutottak felméréseik alapján, hogy egy átlag irodai dolgozó egy nap körülbelül 7,7 órát tölt ülve a munkahelyén. Nagyobb sétákra és tornára a munkahelyen jellemzően nincs lehetőség, azonban a legkisebb mozgással is lehet tenni az ülőmunka hátrányai ellen.

Érdemes legalább óránként felállni és a kávéautomatáig vagy a mosdóig elmenni. Elvégre senki sincs egész nap az íróasztalhoz ragasztva. Az ebédszünet szintén egy jó alkalom egy kis mozgásra. Nem csak az ebéd megmelegítése miatt célszerű felkelni, hanem ha már áll, akkor egy kis nyújtózkodás és akár csípőkörzés is belefér. A munkán kívül pedig sokat segíthet a rendszeres sport. Ha erre nehezen veszi rá magát a derék- és hátfájdalom miatt, akkor érdemes a Dolixirt használni, mely egy természetes összetevőket tartalmazó készítmény. Kizárólag minőségi hatóanyagokat tartalmaz és nincs benne semmilyen káros anyag, például alkohol, tartósítószer és szintetikus illatanyag. A dolixir.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhatsz!