Szerelemlakat

Egy szerelemlakat kihelyezése mindig romantikus pillanat

Amikor ránk talál az igazi boldogság és összekötjük az életünket azzal az emberrel, akivel minden tekintetben jól kiegészítjük egymást, az egy hihetetlenül örömteli időszak. Ekkor legszívesebben minden egyes percet a másikkal töltenénk és az összes lehetséges módon kifejeznénk rajongásunkat. Szerencsére ez utóbbira már olyan formában is van lehetőség, ami hosszú évekig bizonyítja majd elköteleződésünket.

Ez nem más, mint a szerelemlakat, aminek a hagyománya az utóbbi évtizedekben lett igazán népszerű. Ez némiképp talán furcsának tűnhet, hiszen eredetét sokan az ókori Kínáig – mások pedig a második világháborúig – vezetik vissza, ám elterjedni csak a nyolcvanas években kezdett, hazánkban elsőként Pécsett. Igaz az eleinte kihelyezett példányok közül még egyik sem volt szerelemlakat, hiszen a közeli középiskola diákjai aggatták ki azokat, a sikeres érettségi vizsgájukat követően. Ezután azonban már nem volt megállás és egyre-másra kerültek ki a feliratozott példányok a Janus Pannonius utca híres szegletébe.

A rendelkezésre álló hely azonban véges volt, így a városvezetés úgy határozott, hogy a Sétatér végén létrehoznak egy olyan részt, ahol a szerelmesek nyugodtan hódolhatnak ennek a szenvedélynek. Az újonnan elkészült szerelemlakat fal azóta is nagyon sikeres és más városok is sorban csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Noha megeshet, hogy a közvetlen közelünkben nincs olyan helyszín, ami kifejezetten a szerelemlakat kihelyezésére van fenntartva, mindenféleképpen áldozzunk inkább némi időt az utazásra és ne lakatoljunk olyan helyen, ahol az nemkívánatos. Így ugyanis komoly kellemetlenséget okozhatunk a tulajdonosnak, vagy a terület fenntartójának, arról nem is beszélve, hogy jó eséllyel le fogják szedni ami kitettünk, azaz végül eredeti célunkat sem érjük el az akcióval. Legyünk tehát körültekintők, hiszen a szerelemlakat csak így maradhat hosszú ideig a helyén.