Vízálló laminált padló

Akár fürdőbe is kiváló választás a vízálló laminált padló

Felújítások során számtalan nem várt problémával szembesülhetünk, ezért aztán amire lehet, tanácsos jó előre felkészülnünk. Gondolkozzunk rendszerben és így válasszuk meg a falak színét, a bútorok stílusát és persze a különféle burkolatokat is. Utóbbi kapcsán örömteli hír, miszerint ha azt szeretnénk, akkor akár az egész lakásban használhatjuk ugyanazt az anyagot.

Tudniillik a vízálló laminált padló akár a fürdőszobába és a mellékhelyiségbe is remek választást jelent. Ennek köszönhetően nem kell megtörni otthonunk egységét és bizony a kivitelezés is jóval gyorsabban haladhat, arról nem is szólva, miszerint felesleges hulladékból is kevesebb keletkezik majd. Ráadásul a vízálló laminált padló lerakása alig valamivel bonyolultabb, mint egy hagyományos modell esetében. Ennek következtében ezt akár mi magunk is megtehetjük, ugyanakkor kiemelt figyelmet kell fordítanunk a tömítések, illetve a szélekre illesztett szegélylécek állapotára. Amennyiben ugyanis ezek nem megfelelőek, úgy a felület idővel aláázhat.

A vízálló laminált padló esetében is kardinális kérdést jelent a vízszint megléte. A munkálatokat így mindig a talaj kiegyenlítésével kell kezdeni, már amennyiben ez szükséges. Ha ez elmarad, akkor az egymáshoz illesztett lapok feszülni fognak, nagyobb átmenő forgalom mellett pedig előbb-utóbb rés keletkezik köztük. Ugyancsak tartsuk szem előtt, hogy ha ez megtörténik, akkor az a vízálló laminált padló recsegését is okozza, ami felettébb dühítő, főképp, ha kisgyermek is van a házban. Ezért aztán csak akkor vállaljuk magunkra a telepítés feladatát, ha tökéletesen biztosak vagyunk a dolgunkban és rendelkezünk némi tapasztalattal is. Ellenkező esetben rövid időn belül javításra lehet szükség, ami a vízálló laminált padló esetében sem túl szerencsés, így kétség esetén inkább bízzuk a munkát profi szakemberekre.