Elektromos asztal

Az elektromos asztalok nagyban megkönnyítik az irodai munkát

Az ülőmunka bizony nagyon komoly megterhelést jelent a szervezetünknek, főképp, ha hosszú évekig, folyamatosan végezzük. Ma már egyre-másra szaporodnak azok az ágazatok, melyeknél a munkavégzés szinte kizárólag számítógépről történik, gondoljunk csak a programozókra, grafikusokra, vagy épp az adminisztrátorokra. Amennyiben mi is így végezzük feladatainkat, fontos szem előtt tartanunk az ideális környezet fontosságát.

Utóbbi kialakításában hatalmas segítséget jelentenek az elektromos asztalok. Míg néhány évvel ezelőtt még kevésbé voltak elterjedtek ezek a megoldások, ma már óriási kínálatból válogathatunk. Ahhoz azonban, hogy biztosan a legmegfelelőbb modell mellett tegyük le a voksunkat, elsőként azt kell megvizsgálnunk, miben is rejlik az elektromos asztalok legfőbb előnye. A hagyományos, fix darabok kizárólag egy adott magassággal rendelkeznek, ennek következtében pedig a legtöbb ember számára túlságosan alacsonyak, vagy magasak. Ugyan megeshet, miszerint ezt hónapok, vagy csak évek múltán vesszük észre, ám ez idő alatt a rossz tartásból bekövetkező egészségügyi panaszok már állandósulhatnak.

Elektromos asztalok alkalmazásával ezt a problémát könnyedén elkerülhetjük. Tudniillik ezeknél a szerkezeteknél egyetlen gombnyomással kalibrálhatjuk a megfelelő magasságot, azaz villámgyorsan beállíthatjuk a preferenciáinkhoz leginkább passzoló konfigurációt. Ráadásul az elektromos asztalok segítségével akár állva is dolgozhatunk, hiszen a legtöbb modell rendelkezik ezzel a funkcióval. Nagyon fontos, hogy választás során figyelembe vegyük ezeket a lehetőségeket. Ugyancsak szerencsés, ha van lehetőségünk az elektromos asztalok előzetes kipróbálására is. Így ugyanis garantáltan olyan darab mellett tesszük majd le a voksunkat, ami ergonómiailag kifogástalan számunkra.