Férfi parfüm

A férfi parfümök helyes használata

A parfüm az a kiegészítő, mely képes a teljes öltözék kapcsán feltenni az i-re a pontot. Ugyanakkor rendkívül könnyű rosszul használni. Márpedig a nem megfelelő alkalmazás, például a túlzott parfüm használat könnyen az eredetivel ellentétes hatást vált ki.

Férfi parfümök esetében is elmondható, hogy sokan nem megfelelően használják. Akár női, akár férfi parfümről van szó, nagyon fontos, hogy finoman érződjön, ne pedig méterekről ordítson. Még a legjobb illatot is el lehet rontani, ha a fél üvegcsével magadra borítod. Vannak, akik viszont pont ellenkezőleg, egyáltalán nem használnak parfümöt. Holott érdemes használni egy hozzád passzoló illatot, mely még vonzóbbá tehet. Ehhez viszont az is fontos, hogy olyan illatot válassz, mely teljes mértékben tetszik neked. Továbbá az is nagyon fontos, hogy a megfelelő helyre fújd a parfümöt. Alapszabály, hogy ruhára nem szabad fújni, mivel így nem érződik igazán az illat, ráadásul könnyen nyomot hagyhat a ruhán. Ha magad mosod a ruháid, akkor azért fogsz bosszankodni, ha pedig párod, akkor tőle várhatsz néhány keresetlen szót, ha így teszel.

Ahelyett, hogy a ruhádat locsolnád meg a parfümmel, sokkal jobban teszed, ha az úgy nevezett pulzuspontokon alkalmazod. Ezek azok a részek, ahol vékonyabb a bőr és egy nagyobb ér található. Ilyen terület a nyak, a csukló, a mellek közti vagy a fül mögötti rész. Ha magadra permetezted a parfümöt, akkor semmi esetre se dörzsöld a befújt részt, mivel így nem felerősíted, hanem pont ellenkezőleg, tompítod az illatot. Szerencsére ritka, főleg nőkre jellemző, de akár férfiaknál is előfordulhat, hogy egyszerre több illatot használnak. Ezt semmi esetre sem javasoljuk, mivel kellemetlen, fullasztó lehet a végeredmény. Különösen, ha önmagukban véve is különleges, intenzív illatokról van szó.