Víztároló tartály

Minőségi víztároló tartály az esővíz összegyűjtéséért

Ahogy az élet szinte minden területén növekednek az árak, egyre többen igyekeznek spórolni a lehető legváltozatosabb módokon. A vezetékesvíz felhasználásának és az ehhez kapcsolódó költségek csökkentésének egyik kiváló módja a csapadékvíz víztároló tartályokba való gyűjtése. Kétféle alternatíva közül lehet választani, azonban az ideális döntéshez több szempontot is át kell gondolni.

Víztároló tartály alkalmazása több szempontból is előnyösnek mondható. Az esővízgyűjtés történhet a felszínen, illetve a felszín alatt is. Nem csak azt érdemes figyelembe venni, hogy melyik módszer szimpatikus, hanem azt is, hogy mekkora terület áll rendelkezésre és az összegyűjtött csapadékvizet milyen célokra szeretné felhasználni. A felszín alatti esővízgyűjtő tartályt, ahogy azt a neve is jól mutatja, a föld alá kell telepíteni, mely több munkával jár, mint a felszíni típus elhelyezése. Utóbbit mindössze a ház mellé kell állítani egy stabil pontra és csatlakoztatni kell az ereszcsatornához. Habár a felszín alatti tartály telepítése több erőfeszítést igényel, azonban cserébe az összegyűjtött víz kevésbé lesz kitéve a hőmérséklet ingadozásnak, valamint az idegen anyagoktól is védve lesz. Ezenkívül a közlekedésben sem jelent akadályt.

A felszíni esővízgyűjtő esetében nem csak a csapadék, hanem a tetőn lévő szennyeződések is a tartályba kerülnek, így ennek megakadályozására mindenképp célszerű beszerezni egy szűrőt. A legtöbb szűrőn téli és nyári átállási lehetőség is van, így télen a szűrő lezárható, hogy a fagy ne tegyen kárt a tartályban. A szűrőnek köszönhetően a túlfolyást is meg lehet akadályozni. Ezenkívül bármilyen típusú víztároló tartály mellett teszi le a voksát, nagyon fontos, hogy minőségi terméket vásároljon. Bővebb információkat a sunikft.hu webáruházban talál!