Flaska

Minden összejövetel kötelező eleme a flaska

Egy kellemes baráti összejövetel esetében a legtöbbször éppúgy elengedhetetlen a hangulatos iszogatás, mint ahogy egy nagyobb bulinál, ám az nagyon nem mindegy, mennyire adjuk meg ennek a módját. Egy-egy kiegészítővel ugyanis könnyedén feldobhatjuk az est fényét, arról nem is beszélve, hogy például egy sikkes laposüveg mindig eleganciát sugároz.

Persze ehhez nem árt, ha alaposan átgondoljuk, pontosan milyen flaska is illik hozzánk. A kinézet is fontos, ám talán ennél is lényegesebb a méret, lévén csak akkor fogjuk rendszeresen használni, ha kényelmesen el tudjuk tenni a zsebünkbe, illetve a táskánkba. A flaska népszerűségének köszönhetően ugyanakkor ma már hatalmas a választék és az egészen parányi kiviteltől kezdve a hatalmas, több literes űrtartalommal bíró óriásokig bezárólag minden kiszerelés megtalálható. Amennyiben kifejezetten az összejövetelekre szánjuk, akkor nyugodtan határozzunk egy vaskosabb darab mellett, hiszen így nem kell attól tartanunk, hogy idő előtt kiürül a flaska.

Ezzel együtt, ha a cél a személyes használat, netán ajándékba adjuk valakinek, akkor szerencsésebb egy kisebb példány mellett letenni a voksunkat. Ilyenkor a méret helyett inkább a flaska külalakja legyen különleges, szerencsére e tekintetben sem lesz nehéz dolgunk. A hagyományos szálcsiszolt ezüst mellett ugyanis igazán egyedi darabokkal is találkozhatunk. Az egyszerre modern és elegáns matt fekete változat remek választás, ám feltétlenül érdemes egy pillantást vetni a dombornyomott modellekre is. Igazán egyedivé azonban úgy varázsolható a flaska, ha feliratoztatjuk azt. Bármelyik laposüveg mellett is döntünk, szinte biztosan megoldható annak gravíroztatása. Ez lehet egy név, vagy egy rövidke idézet, a lényeg az, hogy a tulajdonosa számára a felirat mély jelentéssel bírjon.