FÉG

FÉG kazán, cirkó javítás rövid határidővel!

Ahogy közelednek a hideg hónapok egyre égetőbb, hogy az esetleges javítási munkálatok el legyenek végezve, annak érdekében, hogy a kazán megfelelően működjön. Ha a kazán látszólag rendben működik, abban az esetben sem szabad elfeledkezni a karbantartásról!

FÉG készülék esetében is igazán fontos az időszakos szervizelés, még abban az esetben is, ha viszonylag új készülékről van szó. Sokan hajlamosak azzal nyugtatni magukat, hogy a készülék még nem olyan régi, tehát felesleges pénzkidobás volna szerelőt hívni. Holott ez nem teljesen így van. Még az újabb kazánok esetében sem árt egy rutin ellenőrzés, hogy teljesen nyugodt legyen, nincsen semmi probléma. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kizárólag abban az esetben hívnak szakembert, amikor a kazán már szinte alig ad meleget, egyértelműen rosszul működik. Ennél is rosszabb eset, amikor valaki ahelyett, hogy szakembert hívna, inkább úgy dönt, hogy egymaga javítja meg a kazánt. A kazán karbantartásához és szereléséhez komoly szaktudásra van szükség, ezért semmi esetre sem szabad kísérletezni.

A rendszeres karbantartásnak köszönhetően nem csupán a hibák javíthatók ki, de a készülék élettartama is növelhető. Jobb elővigyázatosnak lenni és kihívni a szakembert, mintsem a tél közepén szembesülni azzal, hogy olyan komoly a baj, amit nem lehet egyszerűen helyrehozni, sőt rosszabb esetben a kazánt is ki kell cserélni! Ha a kazánnal valami nem stimmel, annak jellemzően jól látható vagy hallható jele van. Ilyen például, ha a kazán sokkal hangosabban működik a megszokottnál, esetleg olyan zajt ad ki, amelyet korábban nem. Ha problémát észlel, akkor mindenképp kérje szakember segítségét. Ha nem tudja kihez forduljon, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol a hasznos információk mellett elérhetőséget is talál!