Jobtain munkaerő kölcsönzés

Az ukrán munkaerő kölcsönzés pozitívumai

A munkaerőhiány okozta problémák számos vállalat számára okoznak rendszeres, mindennapos problémát. A hazai munkaerőpiacról nehéz toborozni, így új megoldások után kell nézni. Az egyik alternatíva az ukrán munkavállalók foglalkoztatása lehet.

Ukrán munkaerő kölcsönzés bevált módszernek számít számos vállalat esetében. Habár a háború kitörése óta komoly jelentős mértékben visszaesett az ukrán munkaerő-kölcsönzés, azonban kisebb létszámban, bizonyos esetekben a mai napig van lehetőség foglalkoztatásukra. A döntő többség kétségkívül a háború kitörését megelőzően helyezkedett el hazánkban, főként a vendéglátás, feldolgozóipar, építőipar és az elektronika területén. A kékgalléros munkakörökben történő munkaviszonynak számos előnye van, melyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az adott vállalat sikeresen tudjon működni. Jellemzően pozitív véleménnyel vannak a magyar HR vezetők az ukrán vendégmunkások kapcsán. Stabil munkaerőnek számítanak, hiszen az ukrán munkavállalók körében jóval alacsonyabb fluktuáció figyelhető meg, mint a magyar munkaerőpiacon.

A legtöbb ukrán munkavállaló magas szintű szakmai képzésben részesült, így komoly szakértelem és szakmai tudás birtokában áll. A mezőgazdaság, gyártás vagy építőipar területén különösen nagy szükség van a képzett munkaerőre, így ezeken a területeken tárt karokkal várják ezeket a dolgozókat. Jellemzően elkötelezettek és elismerésre méltó munkamorállal rendelkeznek. A túlórázás és a rugalmas munkaidő sem jelent problémát számukra. A kemény és precíz munkavégzésnek köszönhetően a munkáltatók szívesen dolgoznak velük. Időszakos, projektalapú és állandó munkavégzésre egyaránt könnyű ukrán dolgozókat találni. Mindezek fényében érdemes élni a munkaerő kölcsönzés nyújtotta előnyökkel.