Gabonatároló sátor

A gabona tároló sátor számtalan előnnyel bír

A tárolás kérdése a hétköznapok során is komoly kihívásokat jelenthet, ám még ennél is nagyobb jelentősége van a különböző ipari cégek esetében. Legyen szó állattartásról, kereskedelemről, vagy épp a mezőgazdaságról, a legkevésbé sem mindegy, hogy a raktározás mekkora energiabefektetéssel és kiadásokkal jár. Különösképp kardinális ez a földművelés vonatkozásában, hiszen a termény akár rövid idő alatt is tönkremehet.

Szerencsére egy átgondoltan megválasztott gabona tároló alkalmazásával az ebből adódó problémákat könnyedén elkerülhetjük. A múlt század második felében még szinte kizárólag fixen telepített épületek segítségével oldották meg ezt a kérdést, ám egyre nagyobb kihívásokat jelentettek az ezzel kapcsolatos nehézségek. Egyfelől egy ilyen gabona tároló felépítése és karbantartása is rendkívül időigényes, arról nem is szólva, miszerint rengeteg költséggel jár. Emellett arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy gyakorta egész más helyen lenne szükség a kapacitásra, ez pedig ilyenkor megnövekedett szállítási idővel hidalható csak át.

Ezzel szemben egy mobil gabona tároló ezeket a dilemmákat sikeresen kiküszöböli. A struktúrájából adódóan egy ilyen felépítmény felállítása mindössze egy-két napot vesz igénybe, ráadásul a munkálatokhoz nincs szükség speciális szerszámokra, vagy olyan munkagépekre, amik jellemzően ne lennének megtalálhatók bármelyik ipartelepen. A betonblokkokra épült gabona tároló esetében emellett a különféle termények elválasztása is egyszerűen kivitelezhető. Az építőkockaszerűen egymásba illeszthető elemek ugyanis villámgyors megoldást jelentenek. A könnyű kezelhetőség azonban szerencsére nem megy a minőség rovására. A mobil gabona tároló rendkívül időtálló, így alacsony bekerülési költségének hála egy roppant költséghatékony alternatívát nyújt.