Rágcsálóirtás

Ne bízza a véletlenre a rágcsálóirtást!

A rágcsálók megjelenése több szempontból is aggodalomra ad okot. Nem hiába nevezik őket kártevőknek, ugyanis rengeteg kárt képesek okozni a házban és a ház körül egyaránt. Akár az autók vezetékeit is megrágják, ráadásul a kisállatokat is megtámadják. Éppen ezért, ha észrevesszük a rágcsálók megjelenésére utaló nyomokat, nincs idő a probléma halogatására, mielőbb lépni kell!

Rágcsálóirtás nagyon fontos, ha bebizonyosodik, hogy otthonunkban megjelentek ezek a bosszantó kis élőlények. A többség különféle házi módszerekkel igyekszik felvenni a harcot a rágcsálókkal szemben, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek gyakran nem érnek célt. Sokan úgy vélik nem baj, akkor kipróbálunk egy másik módszert. Ezzel az a gond, hogy nem lehet a végtelenségig próbálkozni, ugyanis az idő szorít. Minél hosszabb ideig várakozunk, annál valószínűbb, hogy a rágcsálók elszaporodnak és már nem egy-két kártevővel kell felvenni a harcot, hanem egy teljes kolóniával. A legtöbb háztartásban az egerek és a patkányok okoznak komoly fejtörést. A kétféle rágcsálót eltérő módszerekkel kell kiirtani.

A szakemberek a nyomok alapján felismerik, hogy egérről vagy patkányról van szó és ennek alapján választják ki a megfelelő módszert az állat kiirtására. A mérgek és csapdák kihelyezése komoly szaktudást és tapasztalatot igényel, ugyanis nem mindegy, hogy vannak-e háziállatok vagy sem. Összevissza kísérletezni nincs értelme. Minden rágcsálóirtást megelőzően egy előzetes terepszemlére kerül sor, melynek során a szakemberek felmérik, hogy mekkora a probléma. A szakemberek mindig figyelembe veszik, hogy az adott területen van-e kisgyerek vagy háziállat. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a kartevok.hu weboldalra!