Injektor

Milyen jelei vannak az injektor hibájának?

Az injektor, vagy közismertebb nevén a befecskendező nagyon kényes kis kütyü az autóban, mely az indítás, fogyasztás, és a káros anyag kibocsátás tekintetében kulcsszerepet játszik. Eltömődése, meghibásodása azonban komoly fejfájást okozhat a járműtulajdonosoknak.

Ide klikkelve további információ érhető el az injektor hibáiról, az alkatreszek.hu oldalon. Az injektor szerepe, hogy optimális mennyiségű üzemanyagot juttasson a motorba. A befecskendezőnek extrém hatásokat kell kibírnia, ezért nem meglepő, ha olykor felmondja a szolgálatot. Gyakran igen nehéz megállapítani, hogy egy autó problémáit mi okozza, de az injektor meghibásodására utaló jelek elkülöníthetők más problémáktól. Ilyen jel például az ingadozó alapjárat, vagy ha nehezen indul a motor, esetleg gyorsításnál akadozik. Abban az esetben, ha túl sok üzemanyag kerül befecskendezésre, füstöl a kipufogó, ám ha túl kevés, erőtlenné válhat az autó. Bizonyos zörejek is lehetnek intő jelek a cserére. A kereplő hang például egy ismert nesz az injektor fals működésére.

Bármilyen jelet is vél felfedezni egy autó használója, mindenképpen szerviz felkeresése a legcélravezetőbb megoldás, ugyanis a hibás injektor további hibás alkatrészekhez vezethet! Könnyen elejét lehet venni a problémának, ha az injektor karbantartására is szánnak időt és energiát a járművezetők. Az alkatreszek.hu oldalon kapható tisztító spray remek megelőzési opció lehet, de az is segíthet, ha minőségi üzemanyag kerül tankolásra, ugyanis azokban kevesebb az adalékanyag, amely eltömítheti a befecskendező szelepet. Ezzel a néhány apró trükkel élve, valamint az autó jelzéseit figyelve talán nem szükséges az injektor csere, csak a javítás, felújítás. Ez természetesen költséghatékonyabb lehetőség, így mindenképpen érdemes odafigyelni arra, amit az autó sugall a sofőrjének. Az alkatreszek.hu oldalon számos hasznos cikk olvasható az autó egyes alkatrészeiről, kísérjék őket figyelemmel!