Brüsszel

Mi mindent érdemes megtekinteni Brüsszelben?

Brüsszel több szempontból is jelentős város, hiszen a NATO és az EU székhelye. A város a középkorban alakult ki a Senne folyó és mellékvizeinek mocsaras völgyében. A városban érdemes elölteni egy-két napot, hogy az összes látnivalót meg tudd tekinteni.

Brüsszel kezdetben flamand nyelvű település volt, azonban Belgium függetlenné válását követően a francia lett az uralkodó osztály nyelve, így a fővárosban is egyre inkább a francia vált meghatározóvá. A huszadik században következett be változás, amikor a flamand területek gazdásági fejlődése felgyorsult, viszont ekkorra a város jelentős részben francia nyelvű lett. Brüsszelben a legtöbb látnivaló gyalogosan is megtekinthető, mindössze az Atomium kapcsán szükséges tömegközlekedést igénybe venni. Ha múzeumokba is szeretnél ellátogatni, akkor mindenképp érdemes megvásárolnod a Brüsszel kártyát, mivel számos múzeumba ingyen tudsz belépni a kártya birtokában. A brüsszeli fő tér a város egyik legszebb pontja, ide mindenképp érdemes ellátogatni. A hatalmas tér kivilágítva is nagyon szép, ezért nem csak nappal, hanem este is érdemes ide ellátogatni.

A királyi palota épülete igazán szép, ráadásul, ha a király nem tartózkodik ott, akkor belülről is látogatható. A palota a király irodája, nem ott lakik. Nyáron nagyobb eséllyel látogatható, ugyanis ekkor a király rendszerint szabadságon van. A tarka tapéták, pompás termek és a gyönyörű fa parkettek mind megérnek egy látogatást. Az Atomium Brüsszel jelképe, így legalább egyszer az életben látni kell. Az építmény alatt állni igazán különleges élmény. Ráadásul a közelben van a Mini Europe, mely kiváló családi program lehet. Ha szeretnél Brüsszelbe utazni, akkor mindenképp érdemes előtte utasbiztosítást kötni, melyről az axa-assistance.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhatsz!