Izgalmas köretek

Izgalmas köretek a rizs-burgonya-tészta háromszögön túl

A főételek nem képzelhetők el köret nélkül. A köret kapcsán viszont gyakran dilemmát jelent, hogy pontosan milyen legyen. A rizs, burgonya és tészta viszont már agyonunt verziók, ugyanis a legtöbb háztartásban heti szinten kerülnek az asztalra. Ha szeretnél izgalmas köreteket készíteni, mely a család körében is nagy sikert arat, akkor érdemes bátran kísérletezned.

Izgalmas köretek elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Rengeteg szuper ötlet található az interneten, így érdemes ezeket kipróbálnod. Különösen akkor, ha a megszokott alternatívák már a könyöködön jönnek ki. Ha nem vagy az újítások nagymestere és nem szívesen kísérletezgetsz, akkor érdemes a megszokott opciókat másként elkészíteni. A krumplit rengetegféleképp el tudod készíteni. Ha eddig kizárólag sült krumplit készítettél, akkor ideje püréformában vagy salátaként elkészítened. A hercegnő burgonya, rakott krumpli és krokett mind-mind szuper alternatíva, amelyek izgalmasabbá teszik az étkezést. A rizs és a tészta esetében is igaz, hogy nem szabad a klasszikus verziónál megmaradni, néha kell egy kis változatosság, hogy ne und meg a köreteket.

A gabonafélék kapcsán érdemes kipróbálnod a hajdinát, bulgurt vagy a kölest. Sokan nem igazán lelkesednek az efféle egészséges opciók iránt, azonban egy esélyt adhatsz ezeknek a köreteknek. Nagyon sokféle tészta van, melyeket akár egy egyszerű szósszal is fel lehet dobni. A tésztasalátát mindenképp meg kell kóstolnod. Nem feledkezhetünk meg a zöldségköretekről sem, melyek nem csak táplálóak, hanem egészségesek is. Ha pedig nincsenek ellenedre az újítások, akkor a gyümölcsszószokkal is bátran kísérletezz. További hasznos, érdekes tippeket és cikkeket a kozertplusz.hu weboldalon tudsz olvasni, így mindenképp érdemes ide ellátogatnod!