Futball világbajnokság hírek

Hol találhatok érdekes és aktuális futball világbajnokság hírek?

Ahogy közeledik a 2022-es labdarúgó világbajnokság, egyre többen keresnek olyan online felületeket, ahol aktualitásokat, hasznos híreket, érdekességeket, esélylatolgatásokat találnak. Ha te is ilyen weboldalt keresel, akkor olvass tovább, adunk egy hasznos tippet!

Futball világbajnokság hírek a focivb-2022.hu weboldalon találhatók! A 2022-es labdarúgó világbajnokság helyszínéről a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2010. december 2-án döntött. A rendezési jogért öt pályázó versengett. A végrehajtó bizottság huszonkét tagjának szavazatai döntöttek. Ahhoz, hogy egy ország elnyerje a rendezési jogot, a szavazatok több mint ötven százalékát kell elnyerni egy fordulóban. Ha az adott fordulóban nincs ilyen, akkor az a pályázat, amely a legkevesebb szavazatot kapta, kiesik és nem vesz részt a következő fordulóban. Katar pályázata az utolsó, vagyis a negyedik fordulóban nyert, maga mögé utasítva az amerikai pályázatot. Ezzel a labdarúgó világbajnokság 2022-es helyszíne Katar lett, ráadásul így első alkalommal kapta meg a rendezési jogot arab ország.

A 2022-es labdarúgó világbajnokság hivatalos logója a trófeát, a végtelen jelet és nyolcas számot tartalmazza, amely a nyolc stadiont hivatott jelezni. A hullámok a homok dűnéket jelzik, míg a sál a téli rendezésre utal, ugyanis a megszokott nyári időszak helyett a labdarúgó világbajnokság november 20. és december 18. között zajlik majd. Ennek oka a sivatagi éghajlat. Nyáron elképesztően meleg van Katarban, így át kellett tenni az időpontot. Télen Katarban jóval barátságosabb az időjárás, de ettől függetlenül mind a nyolc stadionban lesz légkondicionálás. Ha szeretnél tisztában lenni az aktualitásokkal és folyamatosan nyomon követni a világbajnokság eseményeit, akkor látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!