Grúzia fővárosa

Fedezze fel Grúzia fővárosát!

Habár Grúzia nem tartozik a legnépszerűbb desztinációk közé, azonban mindenképp megéri ellátogatni ide, ugyanis rengeteg kincset, felfedezésre váró látnivalót tartogat. Az ide látogató turisták gyakran mini Svájcként emlegetik. Természeti kincseit tekintve valóban nagyon hasonlít az említett országra, ráadásul nagyon izgalmas történelemmel is rendelkezik, ami még érdekesebbé teszi.

Grúzia fővárosa nem olyan, mint más nagyvárosok, például Róma vagy London, de sok tekintetben sokkal izgalmasabb az említett fővárosoknál. A macskakövekkel kirakott óváros, a modern és régi épületek által létrejött kettőssége és a természeti csodák sokasága érdekes egyveleget hozott létre. Tbiliszi egy igazán nyüzsgő, különleges nagyváros. Tbiliszi létrejötte állítólag a véletlennek köszönhető, ugyanis a legenda szerint Vakhtang király a grúz erdőkben sólymászott, zsákmánya pedig beleesett egy forró vizes medencébe és gyakorlatilag azonnal megfőtt. A királynak nagyon megtetszett az különleges természeti kincs, így elrendelte, hogy ezen a helyen jöjjön létre egy város, melynek neve Tbiliszi lett, amely azt jelenti meleg hely.

Tbilisziben nagyon sok kénes gyógyfürdő található, így aki szeret a meleg vízben lazítani, annak a város kész Kánaán. A kénes gyógyfürdők közül Chreli-Abano és a Royal Bath a leghíresebbek. A kék mozaikcsempés homlokzattal rendelkező Chreli-Abano 11 különféle medencével rendelkezik. Kihagyhatatlan látványosság még a bálnára vagy íjra hasonlító Béke-híd, mely a Kura folyó két partját köti össze. A 156 méter hosszú híd különösen napkeltekor és napnyugtakor nyújt különleges látványt. Egy biztos, aki ellátogat Tbiliszibe, annak különleges élményekben és látnivalókban lehet része, ezért egyszer az életben mindenképp érdemes ide ellátogatni!