Fal és mennyezetcsiszoló

Egy fal- és mennyezetcsiszoló segítségével rengeteg időt megspórolhatunk

Otthonunk teljes kifestése jóval összetettebb feladat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, ám ha megtesszük a megfelelő lépéseket, akkor még kellő tapasztalat hiányában is szép eredményeket érhetünk el. A legfontosabb, hogy a felületek megfelelően legyenek előkészítve, ám ez a lépés bizony gyakorta komoly kihívást jelenthet, főképp, ha nincsenek birtokunkban a szükséges eszközök.

Szerencsére nem feltétlen kell megvenned a gépeket, csupán kattints ide és válaszd ki a legoptimálisabb masinát, amit aztán akár ki is bérelhetsz. Noha sokan úgy döntenek, kézzel végzik el a munka érdemi részét, egy fal- és mennyezetcsiszoló óriási segítséget jelenthet, kiváltképp, ha nincs kellő gyakorlatunk. Tudniillik csak a tökéletesen egyenletes felület lesz végül foltmentes, lévén a legkisebb szintkülönbség is kiütközik a festést követően. Egy tapasztalt mesterember ezt akár kéziszerszámokkal is megoldja, ám egy fal- és mennyezetcsiszoló alkalmazásával erre mi magunk is képesek lehetünk. A kifogástalan eredmény érdekében ugyanakkor pár fontos tényezőre érdemes nagy figyelmet fordítani.

Az egyik ilyen a megfelelő előkészület. A fal- és mennyezetcsiszoló használatát megelőzően terítsük le a padlót, erre a célra egy takarófólia a legalkalmasabb. Ajánlatos egy ablakot is kinyitni, így a szálló por kevésbé lesz zavaró. Noha a legtöbb ma kapható modern fal- és mennyezetcsiszoló elszívóval működik, feltétlen húzzunk védőszemüveget és maszkot, így védve magunkat a szennyeződésektől. A gép használata során mindig legyünk nagyon körültekintők, így elkerülhetjük, hogy túlságosan mélyen belecsiszoljunk a felületbe. Fokozatosan emeljük a nyomást és a fordulatszámot, amíg az optimális hatást el nem érjük. A sarkoknál fokozott óvatossággal járjunk el és ha szükséges, az éleknél inkább kézi módszerrel fejezzük be a munkát. Így biztosan nem sértjük meg a szemben lévő falat.